Producten > Ventilatie af & toevoer-systemen + > WTW af & toevoer-systeem

Collectief WTW af & toevoer-systeem Collectief WTW af & toevoer-systeem Collectief WTW af & toevoer-systeem

Collectief WTW af & toevoer-systeem

 

Omschrijving

De sendzimir verzinkte buizen in de schachten worden standaard geïsoleerd met 10mm dik hoogwaardige geëxtrudeerde polyethyleen schuim met gesloten celstructuur. De hulpstukken worden voorzien van een rubberen EPDM afdichting en extra afgeplakt om recirculatie van ventilatie lucht uit te sluiten. 
De buizen voldoen aan de luchtdichtheids klasse D volgens de kwaliteitsnorm die het Luka hanteert.

De luchttoevoer kanalen over dak worden voorzien van een kleur-coating en dmv een dakbeugel op betontegels vast gezet. Bij de dakrand wordt deze beugel verankert in de dakvloer om opwaaien te voorkomen.  

Toepassingen

Het systeem is geschikt voor gestapelde bouw voor nieuwbouw en renovatie. Hierbij wordt per verdieping de afvoerlucht verzamelt in een collectief kanaal en naar het dak afgevoerd (zie tek.). Dit kan ook apart per aansluiting naar het dak worden afgevoerd en worden aangesloten op een prefab schoorsteen. Dit geld ook voor de luchttoevoer alleen moet de verse lucht worden aangezogen bij de dakrand en voldoen aan de verdunningsfactor.

Voor brandwerende voorzieningen kunnen wij het advies en de benodigde materialen leveren om een veilige installatie af te leveren.

Montage

Belangrijk is de kwaliteit van de toe te passen materialen, maar belangrijker nog is het op een juiste wijze monteren van deze materialen en dat dit voldoet aan alle geldende eisen. Dit kan worden verzorgd door onze ervaren en gekwalificeerde monteurs.

Advies

Mocht u een persoonlijk advies of een diameter berekeningen willen opvragen of andere informatie willen ontvangen neem dan vrijblijvend contact met ons op. Daarbij is vaak een simpele schets al voldoende om u van een degelijk advies te voorzien.