Skip to content

Inspecties

Wij voeren inspecties uit op de volgende rookgasafvoersystemen:

Waarom een inspectie?

Met een inspectie kan worden vastgelegd hoe het huidige rookgasafvoersysteem is ontworpen, opgebouwd en wat de conditie is van de bestaande componenten. Hieruit volgt een onafhankelijk advies, welke een installateur kan gebruiken om de CV-ketel veilig aan te sluiten. Wij kunnen dit traject voor een VVE, VVE Beheerder, Woningbouwvereniging of Installateur uitvoeren.

Inspectie met camera

De inspectie wordt uitgevoerd met een Wöhler VIS 700 camera. De cameralens kan, tot een lengte van 30 meter diep, haarscherpe foto- en videobeelden maken, waarbij de lens 180° in het kanaal kan ronddraaien. De camera inspectie wordt in de regel steekproefsgewijs uitgevoerd.

Indien gewenst, kan er ook een 100% controle op alle rookgasafvoerkanalen worden uitgevoerd.

Bekijk Video

Uitgebreide rapportage

De uitgebreide rapportage bestaat uit de resultaten en bevindingen die zijn gedaan aan de hand van de camera inspectie en de opname in de woningen, waar de CV-ketel is gesitueerd. Op basis van deze informatie blijkt hoe het huidige rookgasafvoersysteem is ontworpen, opgebouwd en wat de conditie is van de toegepaste materialen. 

Onafhankelijk advies

Op basis van alle bovengenoemde informatie stellen wij een onafhankelijk advies op voor het plaatsen van nieuwe CV-ketels en de eventuele, noodzakelijke aanpassingen op het rookgasafvoersysteem en bijbehorende installaties.